Quatre estacions porteñas a brodway en homenatge a Ástor Piazzolla


Daniel Ligorio Ferrándiz és un pianista espanyol de rellevància internacional provinent de Martorell.

La seva passió i dedicació per la música i més en concret pel piano, l’ha portat a treballar en projectes tan importants com la gravació del concert per a piano i orquestra del mestre Joaquín Rodrigo, així com les gravacions de l’obra de George Gershwin i més recentment d’Enrique Granados amb el segell discogràfic Warner Music. Des de l’any 2005 és professor de piano i música de cambra en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.


Entre els premis que li han sigut atorgats destaquen: el concurs nacional de Joventuts Musicals d’Espanya, l’Infanta Cristina, o Fundació Yamaha, el “Kendall Taylor Beethoven Piano Prize”, el Quilter piano competition , el “Hopkinson Gold Medal & Sydney & Peggy Shimmin Piano Prize” així com el International Tournamet Competition. Fent de la seva carrera una trajectòria impecable.


Aquest 6 d’agost presenta tres obres, fruit de traslladar la música popular a un llenguatge i a una escriptura per a gran auditori. En primer lloc, el gran triomf de George Gershwin és posar en escena clàssica el llenguatge popular que es desenvolupava en els carrers i que forjaren les bases del jazz. Per altra banda, Leonard Berstein va agafar ritmes llatins i danses nord-americanes per la seva partitura de West Side Story i finalment, Ástor Piazzolla va saber crear un nou llenguatge, que ell mateix va anomenar “música contemporània argentina” on escenificava la passió, la nostàlgia i les harmonies del tango argentí.